Zwanger zijn is een bijzondere tijd. Er zijn veel veranderingen in korte tijd. Zeker als je voor het eerst zwanger bent. Door het groeiende kindje in je buik zal de belasting, met name voor je onderrug en bekken, voortdurend toenemen.  Nu in de zwangerschap wordt er meer van je draagkracht gevraagd, niet alleen fysiek ook mentaal. . Het gezegde: ‘ jij veranderd, het leven om jou heen blijft hetzelfde’ is nu zeker van toepassing. Voldoende reden om af en toe helemaal te ontspannen en bij te tanken door een massage te nemen
De prenatal massage bank heeft een uitsparing voor buik en borsten en je kunt (eindelijk weer eens) heerlijk op je buik liggen. Je buik wordt met een stretch band op jou maat ondersteund. Je onderrug en bekken worden op deze manier maximaal ontlast en dat zorgt voor een speciaal relaxt gevoel.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Door massage maak je zelf meer ontspanningshormonen en verminderd de productie van stresshormonen. Ook je baby gaat hiervan profiteren. Massage betekent dus niet alleen een cadeau voor jou, voor je babytje is het ook een cadeautje.
Als je zwanger bent is je lichaam continu 24/7 aan ’t werk, dus ook als je rust of slaapt. Bovendien wordt het energie verbruik tijdens de zwangerschap weleens vergeleken met het energieverbruik idem als het lopen van 3 marathons! Ontspanning, rust vertragen is dus zeker geen overbodige luxe. 🙂

Hoe word je gemasseerd?

Je mag in elke fase van je zwangerschap gemasseerd worden. Je hoeft niet bang te zijn dat door het aanraken van bepaalde punten op je lichaam de weeën te vroeg op gang komen. Daar is een intensieve en specifieke techniek voor nodig. Desgewenst kan er wel vanaf de (bijna) uitgerekende datum aan deze punten extra aandacht gegeven worden . Je hele lichaam wordt gemasseerd behalve je borsten en buik. Deze worden wel aangeraakt (als er een handdoek over ligt) om het lichaam als geheel te ervaren. Voor de massage wordt amandelolie gebruikt, heb je echter een notenallergie dan wordt druivenpitolie gebruikt.

Uiteraard hoef je niet met een heerlijke massage te wachten tot de zwangerschap belastend voor je wordt. ‘Zachte’ zorg, aandacht voor je groeiende lichaam in deze bijzondere tijd is een weldaad voor jou en dat gevoel geef je door aan je babytje in je buik.

Afspraak maken?

Bel of mail mij gerust voor een afspraak of vragen.

Naar contact>>

Anouk: “Het is zeker een aanrader voor alle zwangere vrouwen, jezelf even helemaal laten verwennen (het was vooral al heerlijk om weer op mijn buik te liggen op de speciale zwangerschaps bank)!!!

Zwangerschapsyoga

Ook interessant voor jou?
Zwangerschapsyoga?

Lees meer>>