Vroeger..  ‘n vrouw thuis, regelmatig zwanger net als veel vrouwen rondom haar. Ze kwamen bij elkaar met hun kroost, zorgden voor elkaar en elkaars kroost. Niet altijd een zorgeloos bestaan maar in tegenstelling tot het heden lijkt het wel of er toen nog TIJD voor elkaar was of misschien namen we  tijd voor elkaar toen?

Tijd is beschikbaar. Dat was vroeger zo en dat is nu zo. Elke dag heeft 24 nieuwe uren en aan ieder persoonlijk hoe die ingevuld worden. Juist nu in deze tijd, nu de druk en prikkels van de samenleving lijken te zijn toegenomen is het belangrijk om de zwangerschap bewust te beleven. De zwangerschap is een periode van 9 maanden in je leven om je voor te bereiden op de komst van een nieuw mensje, jullie kind. Jouw kindje verdient, nu al volop in ontwikkeling in je buik, jouw liefdevolle aandacht en hetzelfde van je partner. Zo kan je kindje nu al veel warme energie van beide ouders ontvangen.

Ik geloof ook dat je door aandacht en bewust (mindful) te worden dicht bij jezelf komt en daardoor de kracht en het vertrouwen voelt of vind om te dragen en te baren. Vrouwen zijn daar immers voor geschapen. Het is een heel natuurlijk gebeuren en bovendien heeft het lichaam wijsheid. Je lichaam weet wat het nodig heeft. Als je ‘stil’ wordt kun je het horen en er naar handelen.

Ik wil je graag helpen door yoga en ‘meditatie light’ om de rumoerige en oordelende buitenwereld te verruilen voor jouw stille en wetende binnenwereld.  Vertrouwen (opnieuw) ervaren of ontwikkelen dat wij vrouwen kunnen dragen en baren.

Mijn inspiratiebronnen

Mijn partner en kinderen, bonus- schoon- en kleinkinderen.

Alle ervaringen van zwangeren en ook die van haar partner zijn een inspiratie bron.
Net als alle pasgeboren of jonge baby’s.

Anna Verwaal: From Womb to World
Mirjam Schild: Mindfulness
Joost v.d. Heuvel: Inzicht meditatie
Christine Kiers: Osteopathie