Een programma voor jou na de bevalling.

Ken je het begrip: “Het vierde trimester?”

Na de drie trimesters van je zwangerschap is het vierde trimester de periode na de bevalling. In deze periode, die ook ongeveer 3 maanden duurt, wordt vaak de verdere (aardse) ontwikkeling van je baby beschreven. Zeg maar het landingsproces van je baby. Het is nuttig en fijn om hiervan te weten in jouw nieuwe en waarschijnlijk best onzekere verse moeder bestaan.

Het vierde trimester is niet alleen een periode waarin je baby’tje mag landen in het aardse bestaan, het vierde trimester is ook een landingsproces voor mama’s.
Er verandert nogal wat in jouw leven na de bevalling en in het nieuwe moederschap.
Nieuwe gevoelens stromen door je lijf, net als hormonen om maar eens wat te noemen.

Dat maakt dat het vierde trimester niet per se een tijd van rozengeur en maneschijn hoeft te zijn.

Eigenlijk is een bevalling en de geboorte van je baby een soort aardverschuiving in je leven. Een ingrijpende gebeurtenis waarvan je zowel fysiek, mentaal en emotioneel langzaamaan mag herstellen en weer opbouwen. Dit is een intense tijd, ook als de bevalling zoals gewenst is gegaan. Hoe intens zal het dan voor je zijn als jouw bevalling anders liep dan gehoopt!

Als de kraamtijd voorbij is en je er, samen met je partner, alleen voor staat, voel je echt de grote verantwoordelijkheid. Alle zorg en aandacht gaat de komende tijd naar je baby. Die kleine hummel is prioriteit nummer 1.

Misschien vraag je je af waar jij zelf staat op die zorg en aandacht ladder? Wie vraagt jouw aandacht nog meer en is dat (nog) oké? Zou je misschien anders willen? Misschien je aandacht wat herschikken naar meer of juist minder?

Met “Jij en je Rollen” sta je even stil te midden van alle veranderingen samen met andere ‘verse’ moeders. Samen op weg naar een nieuw evenwicht in je leven als moeder.

Wat gaan we doen:
* Op een speelse manier zoomen we in op alle rollen die jij hebt naast het moederschap.
En geloof me… het zijn er ongemerkt nogal wat.

Wat is de ontdekking?
* Je ontdekt hoeveel energie en aandacht je aan al die rollen schenkt en of dat nu nog past
* Je beleeft een ochtend vol bewustwording. Pas als je bewust bent, krijg je heldere inzichten en kun je je rollen koesteren of misschien toch een beetje aanpassen.

* Je wordt weer zelfbewust en zelfverzekerd in deze roerige nieuwe periode.

We ronden af met zachte yoga houdingen en natuurlijk een heerlijke echte ontspanning.
Met meer ruimte in je hoofd en meer souplesse in je lijf ga je weer naar huis en land je met liefde weer in je moederrol.