Onder het motto: “Delen van rijkdom” doneert wondertje elke maand aan een goed doel.
Een deel van jouw cursusgeld gaat naar dit doel waarvoor ik je heel hartelijk dank.

Vanaf 2017 doneer ik/wondertje aan Plan.

Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Denk vooral aan uithuwelijking van jonge meisjes, verkrachting en zwangerschap op een te jonge leeftijd. Ik verbind me graag aan Plan omdat zij strijden tegen deze gewelddadigheden. Plan geeft meisjes een kans om op te groeien tot krachtige vrouwen. Kansen voor scholing en een baan en om eigen keuzes te maken voor bijvoorbeeld je partner en zwangerschap(pen).

 

Wondertje doneert aan een kleinschalig project in Kenia.

In 2010 ben ik (met mijn dochter) in Kenia geweest en heb een project bezocht dat door Nelson Reiyia is opgezet. Dit project bestaat uit een weeshuis met school en begeleiding. Het biedt opvang voor jonge, bange meisjes die voor hun besnijdenis en uithuwelijking vluchten. Weg van hun ouders en dorp, weg van hun ‘veiligheid’. Als deze meisjes eenmaal de moed verzameld hebben om te vluchten is de kans heel klein dat ze terug kunnen gaan naar hun ouders of hun stam. Ze vinden bij dit project een veilig onderkomen en de school biedt hen onderwijs voor de toekomst. Omdat ik deze dappere meiden een positieve toekomst gun geef ik namens Wondertje graag jaarlijks een donatie aan Nelson Reiyia voor zijn project.

Female Genitale Mutilation (FMS) is een traumatische verminking waardoor de vrouw haar sexuele identiteit verliest.  Het is een pijnlijk, zinloos, gevaarlijk, en een vernederend gebeuren. Niet alleen voor het moment, voor altijd. Vooral als de vrouw geacht wordt te blijven voldoen aan de ‘sexuele’ verplichtingen van de vaak veel oudere, aangewezen man en later haar kindje moet baren. Een eventuele zwangerschap zal voornamelijk in het teken staan van grote angst voor de bevalling. Het verlangen naar de geboorte van het kindje zal daardoor overschaduwt worden met negatieve gevoelens. Wat zal dat betekenen voor het kindje……

Onderstaand reacties van Nelson Reiyia uit Kenia.

Hi Henriette, Thanks so much for your support. I wanted to keep you updated by way of this pictures as to how far we have gone in the project. As you can see from the pictures, the rescue centre and school are now completed. The only thing holding us from beginning is the lack of furniture such as beds,desks,chairs etc. I wanted to thank you for your wonderful support. Regards, Nelson


 Nelson Reiyia  

Hi Henriette,

Thank you so much much, once again for your help towards rescuing Maasai girls from FGM and early marriage ..Your donation of 200 Euro will make a difference. In-fact, right now i have a young girl aged 12 yrs that we have rescued from FGM and we hope to enroll her into a school in NAIROBI in January so your donation from the Yoga classes will help.

Hope that you and your family are doing well? Best regards and hugs from Kenya! Nelson