Als je baby net geboren is en met de geur van het vruchtwater heerlijk bij je op de borst ligt om bij te komen van de grote overgang streel je je baby als vanzelf of je legt je handen automatisch beschermend om hem of haar heen. Dat hoeft niemand je te vertellen, dat gebeurt vanzelf en is het eerste contact en eerste natuurlijke massage. Het zacht strelen is geruststellend voor je baby en een veilig aankomen voor hem of haar in een totaal nieuwe wereld. Thuis is er vaak nog een eenvoudige maar wel fijne massage voor de hele jonge baby door de  kraamverzorgster.

Is je baby 4 weken dan kun je je aansluiten bij de twee weekse babymassage cursus bij Wondertje voor de uitgebreidere massage. Je baby is op deze leeftijd iets meer gewend aan het leven buiten de buik en kan iets meer ‘openen’.

 

Zo ziet de 2 x massage eruit:

hartje.jpgDe eerste bijeenkomst: We beginnen met een voorstel rondje, daarna vertel ik over de massage. Ik leg uit waarom je bijvoorbeeld het hele lichaam van je baby masseert, hoe je masseert, welke olie je gebruikt, wanneer je thuis het beste kunt masseren en wanneer je je baby liever niet masseert. Daarna doe ik het voor op een pop en kun je je eigen baby gaan masseren. Na de massage kleed je je kleintje aan en geef je voeding als het nodig is. Zeer waarschijnkijk slaapt je baby nu en is er tijd voor onderwerpen als voorkeurshouding, het basis bevestigend dragen, voedings tips, huilende baby’s en natuurlijk is er tijd voor jouw vragen.
hartje.jpgDe tweede bijeenkomst beginnen we met een terugblik, hoe was de reactie van je baby op de vorige massage? En was er een massagemomentje thuis mogelijk? Hoe was jullie beide beleving hiervan? Vragen…. stel ze gerust. Opnieuw gaan we masseren met aandacht voor details en eenvoudige baby-yoga oefeningetjes. Daarna is er gelegenheid om zelf te ‘stoeien’ met de draagdoek en natuurlijk krijg je daarbij assistentie.

 

Waarom deze babymassage?

hartje.jpgMassage is communiceren en werkelijk contact hebben

hartje.jpgDoor massage stimuleer je het hechtingsproces, jij met je kindje en ook andersom.

hartje.jpgAls je kindje veel huilt kan massage heel troostend zijn…. ook voor jou

hartje.jpgVoor je baby geeft het verlichting bij darmkrampjes.

hartje.jpgVoor masseur en ontvanger is een massage samen ontspannen

hartje.jpg  Er zijn nog veel meer voordelen, nog beter is het om het samen te ervaren.

 

hartje.jpgJe bent samen van harte welkom

Het ‘lezen van je baby’.

De kraamweek zit erop de kraamverzorgster is weg of je bent thuis met je baby na (lang) verblijf in het ziekenhuis. Het gezin is AAN!

Lees meer>

Babytaal

Door babytaal te leren kun je inspelen op de behoefte van jouw baby.

Lees meer >>

Babytaal wondertje