Centrum voor zwangerschapsyoga Enschede en omstreken: Wondertje.nl

Zwanger zijn is een periode van ‘in verwachting zijn’ en er veranderd veel in die periode zowel emotioneel, mentaal als fysiek. Zo zal je baarmoeder en buik gaan groeien om ruimte te bieden aan nieuw leven, jou kindje. Je kunt de ontwikkeling en groei van je kindje ondersteunen door aandacht te schenken aan je fysieke conditie en ook aan je mentale conditie. Door in de zwangerschap al te leren luisteren en handelen naar de signalen van je lichaam leer je de wijsheid van je lichaam kennen en respecteren.

Door zwangerschapsyoga leer je bijvoorbeeld hoe je tijdens de verschillende fases van de bevalling ondersteunende ademtechnieken kunt gebruiken. “Down to earth” omdat bij een kind op de wereld zetten geen zweverigheid past. Wel bewustzijn, ontspanning, vertrouwen en kracht.     Welkom bij Wondertje.

Zwangerschapsyoga is voor vrouwen die:photo set of pregnant woman doing exercises

Positief om willen gaan met alle veranderingen.
Een rustpunt zoeken om stil te staan bij de zwangerschap.
Ontspannen en met vertrouwen naar de bevalling toe willen leven.
Een (niet fijne) herinnering aan een vorige bevalling in het verleden kan laten en de huidige zwangerschap als een nieuw moment wil ervaren.
De signalen van haar lichaam wil leren kennen en herkennen.
Graag ook haar partner betrekt bij de komst van de baby.
Bruikbare tips van een deskundige op prijs stelt.

 Hoe zien de lessen eruit bij Wondertje?

We werken aan de hand van thema’s. Er zijn 3 thema’s. De thema’s zijn door de specifieke ademtechnieken gerelateerd aan de fases van  de bevalling.
1) Thema ontspanning: eerste ontsluitingsperiode van de bevalling.
2) Thema concentratie: laatste loodjes van de ontsluiting.
3) Thema kracht: de fase waarin je mag gaan persen.

Na het stille meditatieve moment om te aarden of te landen volgen de oefeningen houdingen of asana’s die steeds gelinkt zijn aan het thema. De aandacht gaat met name naar je ademhaling en je mentale houding nu al in de zwangerschap. Daarnaast natuurlijk ook voorbereiden voor de aanstaande bevalling, de geboorte van je baby.  We sluiten de les af met een liggende ontspanning. Tot slot is er een kopje thee en alle tijd voor vragen, tips en andere informatie.

Je partner / bevalmaatje is 2 keer in het hele programma welkom. Dus om de ongeveer 6 weken is er gelegenheid voor de bevalmaatjes om uitleg te krijgen over de bevalling, om te weten hoe te kunnen handelen, steunen, coachen, masseren. De data van partnerlessen vind je in het rooster.

Als je het inschrijfformulier invult kan ik je een voorstel doen wanneer je kunt starten. Ik plan de lessen tot ongeveer 2 weken voor je uitgerekende datum. Wil je graag alle thema’s volgen wacht dan niet te lang met aanmelden. Minder lessen volgen kan natuurlijk ook. Pas als je akkoord gaat met het voorstel ben je ingeschreven en ontvang je een bevestiging.

Dagen en tijden

Woensdag 19.00 – 20.30 uur
Donderdag 18.30 – 20.00 uur
Voortsweg 204A Enschede

Bekijk het complete rooster

Inschrijven

Wil je de zwangerschapsyogacursus volgen?

Schrijf je dan hier in!

Ook voor partners of bevalmaatjes.


Lees meer >

Ervaringen

“Mijn verloskundige tipte me over wondertje, het bleek een gouden tip.”

“De ontsluitingsweeën heb ik goed op kunnen vangen, wat ook opgemerkt werd door de verpleegkundigen en gynaecologen in het ziekenhuis, dus daar kreeg ik een boost aan zelfvertrouwen van.”

“Door de yogalessen was ik erg ontspannen tijdens de bevalling en ging deze snel en soepel”

Lees meer ervaringen