Zwanger zijn is een bijzondere tijd. Er zijn veel veranderingen in korte tijd. Zeker als je voor het eerst zwanger bent. Door het groeiende kindje in je buik zal de belasting, met name voor je onderrug en bekken, voortdurend toenemen. Je ‘gewone’ leven gaat door ook nu je zwanger bent en er wordt meer van je draagkracht gevraagd. Niet alleen fysiek ook mentaal. Voldoende reden om af en toe fysiek en mentaal te ontspannen door een massage te nemen, of te krijgen. Op de prenatal massage bank, met uitsparing voor buik en borsten, kun je heerlijk op je buik liggen. Je buik wordt met een stretch band op jou maat ondersteund. Je onderrug en bekken worden op deze manier ontlast en dat zorgt voor een bijzonder relaxt gevoel.

 

Waarom een zwangerschapsmassage?

Door massage maak je zelf meer ontspanningshormonen en verminderd de productie van stresshormonen. Ook je baby gaat hiervan profiteren. Massage betekent dus niet alleen een cadeau voor jou, ook voor je kindje is het een cadeautje.

 

Hoe wordt je gemasseerd?

Je mag in elke fase van je zwangerschap gemasseerd worden. Je hoeft niet bang te zijn dat door het aanraken van bepaalde punten op je lichaam de weeën op gang komen. Was het maar waar dat het zo eenvoudig kon zijn. Bijna je hele lichaam wordt gemasseerd. Je borsten en buik worden aangeraakt, niet gemasseerd. Voor de massage wordt amandelolie gebruikt. Heb je een notenallergie dan wordt olijfolie gebruikt. Door bepaalde strektechnieken die ik toepas wordt er ruimte in je lichaam gecreëerd. Het effect is dat je weer ruimte ervaart om volledig in te ademen en dat wordt als heel prettig ervaren.

Zwangerschapsmassage-1024x683

Uiteraard hoef je niet met een heerlijke massage te wachten tot de zwangerschap belastend voor je wordt. ‘Zachte’ zorg, aandacht voor je groeiende lichaam in deze bijzondere tijd is een weldaad voor jou en dat gevoel geef je door aan je baby in je buik.

 

Tip! Vraag of geef een massagebon kado!

Afspraak maken?

Bel of mail mij gerust voor een afspraak of vragen.

Naar contact>>

Anouk: “Het is zeker een aanrader voor alle zwangere vrouwen, jezelf even helemaal laten verwennen (het was vooral al heerlijk om weer op mijn buik te liggen op de speciale zwangerschaps bank)!!!”

Zwangerschapsyoga

Ook interessant voor jou? Zwangerschapsyoga?

Lees meer>>