‘Jij en je baby’

 

Een drieluik met aandacht voor jou en je baby.

Ook na de zwangerschap ben je met je baby nu op je arm van harte welkom bij Wondertje. Ook nu is er zorg, begeleiding en warme aandacht voor de eerste soms moeilijke weken zowel voor jou als je baby. Het zijn vaak pittige weken voor jou nu als moeder. Onzekerheid, herstel van de bevalling, zowel lichamelijk maar ook mentaal en de gebroken nachten maken het er vaak niet ‘rozer’  op. Je realiseert ten volle wellicht dat het leven er vanaf nu als gezin met baby er anders uit gaat zien.

Voor je baby, is geboren worden niet het begin van het leven, wel het begin van het leven buiten jou. De overgang van het derde naar het vierde trimester zeggen ze ook wel. Alles is vanaf de geboorte anders voor je baby. Zijn/haar lichaamshouding, licht en geluid, ander huidgevoel (stof, huid op huid, luier bijv.). Zwaartekracht, omgevingsruimte, ademen, eten, zelf geluid maken en (andere) armen die hem/haar dragen om maar eens wat te noemen. Kortom, je baby mag landen en wennen aan deze immense veranderingen en de tijd hiervoor vragen.
Je helpt je baby met deze landing door het aardse leven vertrouwd te laten aanvoelen. Jij mag je aan passen aan het babyritme wat niet altijd uitkomt of makkelijk is. Deze drieluik met baby informatie, ontspanning en ontmoetingen met andere moeders met baby’s biedt ondersteuning, herkenning, delen van ervaringen en veel tips. Welkom.

Workshop over babygedrag:

Vertrouwen geven door je kleintje te begrijpen.
Lees verder over babygedrag

Babymassage cursus.

Als je baby geboren is heeft hij/zij niet alleen behoefte aan voeding en slapen maar ook aan lichaamscontact.
Lees verder over babymassage.

Yoga Nidra.

Ontspanning voor mama. Het werd al genoemd, gebroken nachten omdat je baby geen tijdsbesef heeft en alles in het moment vraagt ook ‘s nachts. Het maakt voor je baby niet uit of het nacht is en jij lekker wil slapen. Met minder slaap door gebroken nachten toch je dagelijkse dingen (willen) blijven doen zoals voorheen levert onder andere stress en/of prikkelbaarheid op en dat is jammer voor allemaal maar voor jou in het bijzonder.
Advies: Gun jezelf zo lang mogelijk een powernap en stel zo mogelijk wat bij. Zorg met liefde voor jezelf. Zelf liefde laten zien aan je baby is een super voorbeeld voor die kleine.
Advies: Kom naar de Yoga Nidra. Een diepe ontspanning die gelijk staat aan 3 uur slaap. Na enkele hele eenvoudige yogaoefeningen volgt een diepe en lange ontspanning die ongeveer 40 minuten duurt en waarin continu gesproken wordt. Je hoeft niets te doen alleen comfortabel gaan liggen en luisteren naar mijn stem. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe uitgeruster je kunt bent.
Een uitgeruste geest ervaart minder prikkels en minder stress. Fijn voor allemaal maar voor jou in het bijzonder.

Babymassage

Heerlijke ontspanning voor jouw baby. Stimulering van het hechtingsproces en geeft verlichting bij darmkrampjes.

babymassage1_1-1024x682

 

    Lees meer >>