Als je baby net geboren is en met de geur van het vruchtwater heerlijk bij je op de borst ligt om bij te komen van de grote overgang streel je je baby als vanzelf of je legt je handen automatisch beschermend om hem of haar heen. Dat hoeft niemand je te vertellen, dat gebeurt vanzelf en is het eerste contact en eerste natuurlijke massage. Het zacht strelen is ontspannend, geruststellend voor je baby en een veilig aankomen voor hem of haar in een totaal nieuwe wereld. Het strelen is een natuurlijk gedrag waar we niet (meer) bij stil staan. Thuis is er vaak nog een eenvoudige maar wel fijne massage voor de hele jonge baby door de  kraamverzorgster.

Is je baby 4 weken dan kun je je aansluiten bij de drieweekse babymassage cursus bij Wondertje voor de uitgebreidere massage. Je baby is op deze leeftijd iets meer gewend aan het leven buiten de buik en kan iets meer ‘openen’. Om je baby verder te helpen met de landing hier op aarde, waar die kleine echt de tijd voor mag krijgen, is massage heel fijn, helpend en troostend.

Nog meer redenen om je baby te masseren:

hartje.jpg Massage is ontspannend voor gever en ontvanger.

hartje.jpg Massage is communiceren en werkelijk contact hebben

hartje.jpg Je leert je kindje kennen.

hartje.jpg Door massage stimuleer je het hechtingsproces, jij met je kindje en ook andersom.

hartje.jpg  Masseren stimuleert ook de lymfestroom en bloedsomloop.

hartje.jpg Als je kindje veel huilt kan massage heel troostend zijn.

hartje.jpg Voor je baby geeft het verlichting bij darmkrampjes.

hartje.jpg  Er zijn nog veel meer voordelen, nog beter is het om het samen te ervaren.

Zo ziet het programma van 3 weken eruit:

hartje.jpgDe eerste bijeenkomst: voorstellen van jezelf en je baby, uitleg over de basis massage en het voordoen van die massage, verschil weten en voelen wanneer je vanuit je hart masseert en wanneer je vanuit je hoofd masseert, wanneer je wel en liever niet masseert. Dan masseer je je eigen baby. Daarna kleedt je hem of haar aan en geef je voeding als het nodig is. Met een slapende baby en een flesje massageolie huiswaarts.
hartje.jpgDe tweede bijeenkomst beginnen we met een terugblik, hoe was de reactie van je baby op de vorige massage? En was er een massagemomentje thuis? Hoe was jullie beide beleving hiervan? Opnieuw gaan we masseren met aandacht voor details, eenvoudige baby-yoga oefeningetjes en er zijn tips ter voorkoming van een voorkeurshouding.
hartje.jpgDe derde bijeenkomst gaan we natuurlijk weer masseren + baby-yoga en ervaren hoe gemakkelijk (en snel) de massage nu gaat t.o.v. de eerste keer. Er is dan ook tijd om het basis bevestigend dragen en het dragen in een draagdoek te bespreken en voor te doen.

hartje.jpgEen hele fijne bijkomstigheid is, blijkt uit de feedback van de deelnemende moeders, dat je je hart kunt luchten in een veilige groep vrouwen die jouw gevoelens herkennen. Het is voor jouw als pas-geworden moeder ook een tijd van ontdekken, onzekerheid, genieten, kortom ‘voegen’ in deze begin fase van het moederschap. Je bent in deze periode gevoeliger en er is nu voldoende tijd om met elkaar van gedachten en gevoelens te wisselen over uiteenlopende onderwerpen.
Vanzelfsprekend alleen als jij daar behoefte aan hebt

Het ‘lezen van je baby’.

De kraamweek zit erop de kraamverzorgster is weg of je bent thuis met je baby na (lang) verblijf in het ziekenhuis. Het gezin is AAN!

Lees meer>>

Babytaal

Door babytaal te leren kun je inspelen op de behoefte van jouw baby.

Lees meer >>

Babytaal wondertje