Heb je er wel eens bij stil gestaan dat een moeder haar kind al masseert direct na de geboorte? Het is ontspannend en geruststellend voor je baby na het harde werk om geboren te worden en een veilig aankomen voor hem of haar in een totaal nieuwe wereld. Het strelen is een natuurlijk gedrag waar we niet bij stil staan.

Waarom het goed is om je baby te masseren?

hartje.jpgMassage is ontspannend voor gever en ontvanger.

hartje.jpgMassage is communiceren, werkelijk contact hebben

hartje.jpgJe leert je kindje kennen.

hartje.jpgDoor massage stimuleer je het hechtingsproces, jij met je kindje en ook andersom.

hartje.jpgMasseren stimuleert ook de lymfestroom en bloedsomloop.

hartje.jpgAls je kindje veel huilt kan massage heel weldadig zijn.

hartje.jpgVoor je baby geeft het onder andere verlichting bij darmkrampjes.

hartje.jpgEr zijn nog veel meer voordelen op te sommen, nog beter is het om het samen te ervaren.

Als je baby vijf weken oud is kun je beginnen met de babymassage bij Wondertje.
Er zijn kraamcentra waarvan de kraamverzorgster thuis een babymassage aanbiedt wat natuurlijk erg prettig is omdat massage ontspannend werkt voor gever en ontvanger. Bij de drieweekse babymassage cursus van Wondertje is de massage uitgebreider, heeft meer verdieping en je komt in contact met andere moeders of vaders.  De groep heeft maximaal vijf deelnemers om de kindjes niet te veel prikkels te geven van een onrustige omgeving.Programma:

babymassage1_1-1024x682

hartje.jpgDe eerste bijeenkomst: voorstellen van jezelf en je baby, uitleg over de basis massage en het voordoen van die massage, verschil weten wanneer je uit je hart en wanneer je uit je hoofd masseert, wanneer je wel en liever niet masseert. Dan masseer je je eigen baby, kleedt hem of haar aan en geeft eventueel voeding.

hartje.jpgDe tweede bijeenkomst: terugblik op de thuismassage, hoe het ging thuis en opnieuw gaan we masseren met aandacht voor aanvullende details, daarna gym oefeningetjes en informatie over voorkeurshouding.

hartje.jpgDe derde bijeenkomst: gaan we masseren + gymoefeningetjes en hoe draag je je kindje in een draagdoek.Er is voldoende tijd om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren over uiteenlopende babyzaken zoals voeding, doorslapen van de baby of anders.

Het ‘lezen van je baby’.

De kraamweek zit erop de kraamverzorgster is weg of je bent thuis met je baby na (lang) verblijf in het ziekenhuis. Het gezin is AAN!

Lees meer>>

Babytaal

Door babytaal te leren kun je inspelen op de behoefte van jouw baby.

Lees meer >>

Babytaal wondertje